Welkom in groep 0

Welkom op de Peuterschool.

 

De kinderen mogen 2 tot 5 dagdelen komen afhankelijk van hun leeftijd en indicatie. Wij hebben 2 groepen 1 in de ochtend en 1 in de middag. De tijden van de ochtend zijn: 8.20 tot 11.30 en in de middag 12.00 tot 15.10.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door bewust spelend leren. Dat betekent dat we ook willen zien of en op welke manier peuters zich ontwikkelen. We leren peuters met andere peuters en volwassenen om te gaan en hun sociale kanten te ontwikkelen. Zelfstandig, zelfredzaam, creatief en sociaal. Wij denken dat een peuter pas echt gestimuleerd wordt in zijn of haar ontwikkeling wanneer we niet altijd ingrijpen of oplossingen bedenken, maar de peuter zelf laten ontdekken en ervaren. Op De Rotterdamse Peuterschool sluiten we aan bij de natuurlijke nieuwsgierigheid van peuters.

De Rotterdamse Peuterschool werkt nauw samen met het basisonderwijs. We zijn overtuigd van het belang van de doorgaande leerlijn voor peuters en kleuters. Zo maken we de overstap van de peuterschool naar de basisschool zo klein mogelijk. Dat geldt in bijzondere mate voor kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand. Wij sluiten ook aan bij leuke activiteiten zoals Sinterklaas en Koningsspelen.

Wij werken met thema’s op de groep. Elke 5 weken behandelen wij een thema. De thema’s sluiten aan op belevingswereld van peuters.

 

Wilt u een keer komen kijken op de locatie, dan kan dat! Wij geven ook rondleidingen en vertellen u hoe wij werken op de groep. U kunt ons bellen voor afspraak op het nummer 010-3039481.

 

De Triangel

Mezenhof 1

3082 ZE Rotterdam

010 3039481

 

Wilt u eerst wat meer informatie?

Bel dan gerust met de afdeling Planning en Plaatsing 010-4771009

 

Met vriendelijke groet,

De Rotterdamse peuterschool locatie de Triangel